Un 9 d’octubre molt ilicità pero poc valencià...

Per Josep Esteve Rico Sogorb

La festivitat del passat ‘Día de la Comunitat Valenciana’ o 9 d’octubre en el sur i mes concretament en la ciutat de les palmeres, resultà massa oficial i institucional, mes be protocolaria. Aixo si, va ser una festa molt ilicitana pero poc valenciana i quasi res valencianista. Uns dies abans i emmarcat dins d’un cicle d’ actes al voltant del 9 d’octubre, tingue lloc l’actuacio musical de la cantautora mallorquina María del Mar Bonet i l’ arribada de la flama de la pseudovalenciana ‘Correllengua’ a l’ Ajuntament davant d’ un reduït grup de chiquets, funcionaris, regidors, mestres i dirigents d’associacions culturals i civiques pro-unitaristes llingüistiques o pancatalanistes.

El mateix 9 d’octubre tingueren lloc els dos mes destacats actes commemoratius de la festivitat. De mati, en el salo de sessions plenaries de l’ Ajuntament, sessio solemne de la Corporacio Municipal en discurs de l’ alcalde, participacio dels portaveus dels grups politics davant del public assistent i posterior recepcio i vi d’ honor en la presencia de directius de sindicats i partits politics, empresaris, dirigents d’ entitats socials i culturals, etcetera. Acabant a migdia en uns focs d’ artifici.

De vesprada en el municipal Gran Teatre, junt a la centrica Glorieta i en un aforo ple que estava de gom a gom, es desenrollà l’acte d’entrega dels premis locals ‘Medalla d’ Argent del Bimilenari’ que otorga l’ Ajuntament ilicità tots els anys i des de fa mes de deu, cada 9 d’octubre. Uns guardons en els quals l’ Ajuntament reconeix a persones i entitats de la ciutat destacades per sa defensa i promocio dels valors ilicitans. Enguany els premiats han segut tots els mijos de comunicacio locals ‘per la seua aportacio a la democracia des de la dedicacio pe

cites

Cómo no va a ser el valenciano un idioma si fue la lengua de un Reino
Lluis Fullana i Mira

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: